Duurzaamheid

Het pand is in 2019 duurzaam gebouwd, we maken gebruik van aardwarmte, gebruiken zonneboilers: ons streven is een 100% energieneutrale accommodatie. De houten balken zijn gemaakt door IslandWoods van hout van Terschelling. De bloemrijke tuin die vele vlinders en bijen aantrekt is ontworpen door Danny van Mullekom.

Grondboormachine voor het aanleggen van een aardwarmte-installatie

Aardwarmte

Het pand wordt verwarmd door middel van aardwarmte

Om aardwarmte te kunnen gebruiken om ons pand te verwarmen zijn er achter het pand meerdere gaten geslagen van elk 90 meter diep. Het betreft hierbij een gesloten systeem, dit houdt in dat we een vloeistof via leidingen naar beneden pompen. Deze wordt vervolgens langzaam verwarmd door de aarde voordat het weer naar boven komt.

Energie

Om een 100% energieneutrale accomodatie mogelijk te maken

We streven naar een 100% neutrale accomodatie. Naast het gebruik van aardwarmte maken we ook gebruik van de zon. Door middel van zonneboilers verwarmen we onder andere uw douchewater.

Hout gezaagd op Terschelling

De balken die gebruikt zijn tijdens de bouw zijn gezaagd op terschelling

Het hout wat gebruikt is tijdens de bouw van het pand is op Terschelling gezaagd en verwerkt door IslandWoods. Niet alleen de draagconstructie maar ook de vloeren en vloerdelen zijn op maat gezaagd en geleverd.